Så mycket kärlek

Ny vecka. Den tredje på det nya året. I södra Stockholm har solen varit ett välkommet sällskap den här måndagen i januari. Även under en pandemi händer mängder av saker och det är ännu mera så för vår älskade Enzo.

Den 10 januari började Enzo på hunddagis några timmar om dagen. Det är inget egentligt dagis, utan det är en gammal klasskompis som har 4 andra hundar hemma förutom sin egen. Alltså är det 5 hundar totalt i deras villa som ligger 1 km från oss. Eva, som min klasskompis heter, är en mycket varm och snäll person med stort hundkunnande. Enzo, som har varit en trygg och harmonisk hund ända sen dag 1 har hittat en ny dimension av harmoni märker jag redan efter första veckan. Givetvis är han helt utslagen och drar timmerstockar några timmar när han kommer hem, men han har också fått en annan stimulans. Att få vara del av en flock fyrbenta och interagera har redan haft positiv effekt.

Det känns varmt i bröstet när han skuttar mot sitt ”dagis” på morgonen och snabbt smiter in efter att dörren öppnats. Ännu varmare blir det när man hämtar och ens lilla älskling överöser en med kärlek. Med Enzo är det så mycket kärlek i huset. Men, det begränsar sig inte enbart till vårt hus. I grannskapet har Enzo skaffat sig så många tvåbenta vänner utan egna hundar som blir helt till sig när de ser honom. En äldre man går numera aldrig ut ur huset utan att ha med sig hundgodis i fickan ifall han skulle träffa Enzo. Vår älskade ”lilla” (25 kg) plutt är en sann brobyggare och bidrar till att öppna ögonen på gemene man när det gäller ”kamphundar”.

De senaste 10 dagarna har jag och Enzo inlett en ny fas: Jag har börjat brottas med honom. Har en liten startsignal för att ”sätta igång” leken och vi har från första leksekund hittat en nivå hur mycket vi tar i. Han är så otroligt lyhörd för den han leker med och när han tar tag i mig med munnen känner jag överhuvudtaget inte att han nafsar.

Finns så mycket mer att berätta, men det viktigaste är: Enzo ger oss så mycket kärlek och livet är så mycket ljusare efter att han blev en medlem av familjen.

Avslutar med video från lördag kväll när han leker med kungspudeln Brus.