Sex månader, drygt

Lilleman är inte längre så liten. Har nyss fyllt sex månader och väger 21 kg. Vi behöver nypa oss i armen med viss regelbundenhet. Enzo är så extremt lugn, snäll, följsam, lättlärd och lekfull så vi funderar ibland vad som inte stämmer. Det kan väl inte vara så här enkelt att uppfostra en Amstaffvalp?

Vi har blivit inbjudna till en WhatsApp-grupp för hundägare i grannskapet så att våra hundar kan få leka och socialisera. Enzo har ett helt gäng med fyrbenta vänner och får leka på lika villkor, trots att han är yngst i gruppen. För min del är det härligt att se hur de olika hundarna rör sig och samspelar. Nästan alla hundarna är betydligt snabbare än Enzo, men de anpassar sig ständigt i sina lekar så att alla kan vara med. Otroligt häftigt och inspirerande att se skådespelet.

Ett par småsaker i allt det positiva: Enzo har fått någon form av fuktexem på magen och vi behandlar med hundschampo som innehåller klorhexidin. Efter två behandlingar märks en stor skillnad. Hade ett videomöte med veterinär via Agria Vårdguide och fick rådet att testa under 5 dagar. Om det inte ger med sig är det veterinärbesök som gäller. Mycket nöjd med tjänsten som ingår som en del av försäkringen. Den andra utmaningen är Enzos matvanor. Vi har gått ner till två måltider om dagen, men han måste ändå trugas. Äter hur bra som helst när jag handmatar till en början och går sen över till skålen. Kommer att köpa en högre matställning och bytta material på skålarna för att se om det avhjälper. Vill inte vänja honom vid handmatning.

Utöver de två små detaljerna är livet med Enzo helt underbart. Han är en självständig, kärleksfull kille som hittat en varm plats i allas våra hjärtan. Avslutar med lite bilder och en film från gångna veckan.